Rozdanie nagród im. św. Kamila, Teatr Nowy w Zabrzu.

W dniu 12.07.2014 roku w Teatrze Nowym w Zabrzu, odbyła się wyjątkowa uroczystość - rozdanie wyróżnień im. Św. Kamila. Nasza Fundacja znalazła się w gronie tegorocznych laureatów, obok pani Elżbiety Godyń, Prezesa PSD koło miejskie w Zabrzu oraz Pana Mariana Nowaka, Prezesa Polskiego Towarzystwa Laryngektomowanych w Zabrzu.

Kapituła konkursu, pod przewodnictwem Prezydent Miasta Zabrze, Pani Małgorzaty Mańka-Szulik uznała nas za godnych tego wyróżnienia, nagrody Świętego Kamila, patrona chorych i pracowników służby zdrowia. Honorowano iw honoruje się tą nagrodą osoby i instytucje, które są zaangażowane w szczególny sposób w niesienie pomocy chorym i cierpiącym.

Uroczystość uświetnił występ znakomitych artystów: Ewy Biegas _ sopran, Rafała Kobylińskiego - tenor oraz Tadeusza Biegasa - akompaniament, którzy zaprezentowali program zatytułowany "Dzień w Neapolu".

Ta zaszczytna nagroda nie byłaby w naszym zasięgu, gdyby nie ludzie, którzy działają iw czynią dobro, poczynając od Profesora Mariana Zembali, poprzez naszych pracowników i wolontariuszy, że wymienię jedynie kilku Alicję Chachaj, Jana Statucha, Patryka Koczybę, Tomasza Łomowskiego, Rafała Andreasa, Renatę Maternik czy Ulkę i Zuzię.

Serdecznie gratulujemy wszystkim, którzy wspólnie z nami działają, dziękujemy i prosimy o pamięć na przyszłość, podczas wyjazdowych i stacjonarnych akcji, promujących SCCS w Zabrzu, zdrowie i jego profilaktykę oraz ideę transplantacji narządów w ramach naszego programu "Tak dla transplantacji".

Więcej informacji:

www.um.zabrze.pl