Pobiegliśmy dla niepełnosprawnych dzieci

W niedzielę, 11 maja 2014 na terenie C.H. Europa Centralna w Gliwicach odbył się 2. Piknik Sportowy organizowany przez fundację Biegamy z Sercem.

Impreza ta odbywająca się już po raz drugi pod patronatem Prezydenta Miasta Gliwice miała na celu zebranie środków na zakup profesjonalnej bieżni do chodzenia i biegania dla niepełnosprawnej młodzieży z Zespołu Szkół Specjalnych im. J. Korczaka w Gliwicach.

Podczas Pikniku odbył się bieg główny i marsz nordic walking na dystansie 10 km, bieg na 2 km dla osób niepełnosprawnych oraz biegi dla dzieci na dystansach od 100 do 800 metrów. W imprezie wzięło udział ponad 850 zawodników, w tym 415 biegaczy w biegu głównym, 50 osób niepełnosprawnych oraz aż 345 dzieci i spora grupa "kijkarzy".

Nie mogło i nas tam zabraknąć więc nasza reprezentacja, choć tym razem w bardzo skromnym, bo jednoosobowym składzie, wzięła udział w biegu na 10 km. Na podium nie stanęliśmy, ale za to świetnie się bawiliśmy. Pogoda jakby zaklęta przez organizatorów sprzyjała przez cały czas trwania imprezy, a atmosfera wspólnej zabawy udzielała się wszystkim uczestnikom i kibicom.

Więcej informacji:
biegamyzsercem.pl

Wyniki i nasze 70-te miejsce w rankingu:

www.online.datasport.pl