Ministerstwo Zdrowia zaprasza na bezpłatne szkolenia

Ministerstwo Zdrowia zaprasza na bezpłatne szkolenia - projekt pod nazwą "Nowoczesne zarządzanie w zakładach opieki zdrowotnej - szkolenia z zakresu rachunku kosztów i informacji zarządczej oraz narzędzi restrukturyzacji i konsolidacji ZOZ".

Głównym celem projektu jest przekazanie pracownikom podmiotów leczniczych (w rozumieniu ustawy z dnia 15.04.2011r. o działalności leczniczej /Dz. U. 2011 Nr 112, poz. 654, z późn. zm./) oraz przedstawicielom podmiotów tworzących wiedzy w zakresie możliwości wykorzystania nowego modelu rachunku kosztów (przygotowanego przez ekspertów Szkoły Głównej Handlowej) w procesie uzyskiwania rzetelnej informacji o rzeczywistych kosztach świadczeń opieki zdrowotnej i w procesie zarządzania podmiotami leczniczymi.

Więcej informacji na temat Projektu i związanych z nim sesji szkoleniowych udzielają pracownicy Departamentu Ubezpieczenia Zdrowotnego w Ministerstwie Zdrowia

tel.: /22/ 53 00 334 lub 122

www.mz.gov.pl